Головна

З Різдвом Христовим вас вітаєм в цьому році, Щоб вам щастя сприяло на кожному кроці, Нехай благодать Божа вас не обминає, Дай вам, Боже, щастя, здоров’я, що серце бажає. Все зерно, що будете сіяти, нехай буде цільне, Та щоб ваше серце завжди було вільне Від нещастя, клопоту, лихої години. Дай вам, Боже, щастя, здоров’я кожної хвилини. Ваше Різдво буде ідеальним, якщо приготуєте справжню українську кутю за нашим рецептом з фото. Королева чарівної вечері вершково-горіхова з насиченим присмаком меду Різдвяна кутя. Смачна традиційна кутя на Різдво - солодка, тане у роті, рецепт приготування.
Інгредієнти: пшениця шліфована 200 г мак 120 г цукор 1 ст.л. сіль 5 г мед 3 ст. л. родзинки 100 г. волоські горіхи 100 г сушені вишні або курага 100 г Класична кутя завжди вариться з пшениці. Для приготування української куті вам знадобиться: пшениця, мед, цукор, родзинки, волоські горіхи, сушена вишня (я брала курагу), сіль. Рецепт приготування справжньої куті: Пшениця символізує початок нового життя, тож почнемо готувати. Пшеницю висипати у глибоку миску, налити холодної води і промити перетираючи руками. Ложкою зібрати все сміття з поверхні води. Висипати пшеницю в сито і промити під проточною водою. Мити поки вода не стане прозорою. Варити пшеницю треба в каструлі з товстим дном. Висипаємо пшеницю в каструлю, доливаємо 2 склянки води і варимо 30-40 хвилин. Коли закипить зробити маленький вогонь, накрити кришкою, пшеницю помішуйте кожні 10 хвилин. Через 20 хвилин після початку варки всипте сіль. Залиште щоб вихолоняла. У предків мак символізував зірки. Мак промити водою будь-якої температури, видалити сміття. Пересипати у каструлю, налити 1,5 склянки води і варити приблизно 30 хвилин. Злити надлишкову воду через дрібне сито, почекати щоб охолонув. Змішати мак з цукром і розтерти в макітрі (блендером або в м'ясорубці), до появи білого «молочка». Родзинки помийте, залийте гарячою водою на 7 хвилин, злийте воду та викладіть на серветку, щоб забрати вологу. Якщо у вас є сушені вишні без кісточок, залити на 5 хвилин окропом і викласти на серветку. Коли в мене в наявності є і курага і вишні, то я беру по 50 гр.. Подрібнити волоські горіхи і підсмажити на сковорідці до золотавого кольору. Курагу порізати кубиками. Змішаємо усі інгредієнти разом: до охолодженої пшениці додайте мак, горіхи, родзинки, курагу та ретельно перемішайте. Медову заливку слід готувати перед подавання куті до святкового столу. Розвести мед у мисці з теплою водою (не вище 40 градусів) з розрахунку 60 мл води на 1 столову ложку меду. Залити кутю медовою заливкою, перемішати і подавати до столу. Веселого Різдва Вам!

1 коментар:

  1. З Різдвом Христовим вас вітаєм в цьому році,
    Щоб вам щастя сприяло на кожному кроці,
    Нехай благодать Божа вас не обминає,
    Дай вам, Боже, щастя, здоров’я, що серце бажає.
    Все зерно, що будете сіяти, нехай буде цільне,
    Та щоб ваше серце завжди було вільне
    Від нещастя, клопоту, лихої години.
    Дай вам, Боже, щастя, здоров’я кожної хвилини.

    ВідповістиВидалити