все про професію

1 коментар:

  1. Дивовижні солодощі, небачені раніше кондитерські вироби з чудовим і незабутнім смаком, приголомшливі торти з неповторними прикрасами і море смакового і зорового задоволення - це творіння людей особливої професії. Мова йде про кондитера, або кухаря-кондитера. Це професія, представники якої здаються дітворі чарівниками і магами. Але мало хто знає, скільки праці, умінь, навичок, знань і практики потрібно для того, щоб називатися кондитером і створювати смачну красу і чудові вироби.
    Професія кухар-кондитер

    Кухар-кондитерІснує думка, що, для того щоб оволодіти цією спеціальністю, потрібно володіти якимись задатками, талантами ще з народження. І воно цілком має право на існування. Якщо людина відчуває пропорції, запам'ятовує рецепти, у нього чудовий смак, то за допомогою потрібної освіти він тільки доведе свої вміння до досконалості. І найголовніше якість такої людини - він повинен любити готувати і створювати шедеври. Кухар-кондитер повинен володіти бездоганним здоров'ям. Робоче місце являє собою дуже спекотне приміщення з високою вологістю. Постійно доводиться працювати в шаленому темпі і перебувати весь час на ногах. Кондитер не повинен страждати від хвороб опорно-рухового апарату, серцево-судинної системи, органів дихання, також у нього не повинно бути алергії на харчові продукти. Саме тому йому доводиться щороку проходити медичний огляд.
    Освіта і розряди

    професія кухар-кондитерЯк і у всіх професіях, виконуючи під час освітніх курсів або курсів підвищення кваліфікації різні навчальні та практичні програми, кухар-кондитер має можливість підвищити свій рейтинг до шести розрядів. Для чого це потрібно? За допомогою розрядів можна визначити кваліфікацію і рівень умінь представника даної професії. Після закінчення навчального закладу (училища) людина отримує початкову професійну освіту і кваліфікацію «кондитер-технолог» (третій або четвертий розряд). Але щоб отримати диплом, потрібна перевірка знань. Цю можливість дає виробнича практика. Кухар-кондитер повинен продемонструвати те, чого він досяг під час навчання. Розряди можна підвищувати в процесі роботи або кваліфікаційних курсів. Наприклад, якщо закінчити університет харчових технологій, можна отримати саму високий розряд.
    Навички та вміння

    практика кухар-кондитерПриготування солодких десертів - це частина такої сфери людської діяльності, як кулінарія. Кухар-кондитер зобов'язаний на професійному рівні грамотно, правильно і швидко звертатися з робочими пристроями: мікрохвильовими печами, тістомісильна машина, кухонними комбайнами, електричними м'ясорубками. Але все ж такий фахівець більшість речей робить вручну, наприклад, оформляє кондитерські вироби, створює ті чи інші інгредієнти. Крім того, представник даної професії повинен володіти смакової і зоровою пам'яттю, бути охайним, пунктуальним, відповідальним і прагматичним, а також мати фізичну витривалість, адже, як уже говорилося, потрібно працювати і приймати рішення в жарких приміщеннях (темп дуже високий).

    Розвивати дані якості допомагає навчання, а після завершення освітньої установи - практика. Кухар-кондитер повинен навчитися під час роботи багатьом прийомам, у тому числі імпровізації. Але дане вміння приходить з віком і досвідом. При володінні всіма перерахованими вище навичками у кондитера є всі шанси зайняти відмінну посаду на якому-небудь підприємстві з виготовлення десертних страв. Якщо ще є і вищу освіту, наприклад, закінчений університет харчових виробництв, тоді взагалі чудово!

    кулінарія кухар-кондитер

    ВідповістиВидалити